PRIRODNE RAKIJE I LIKERI

Kulturna i običajna tradicija jednog kraja uveliko doprinosi njegovoj autentičnosti. Hercegovina je poznata kao kraj živih i sačuvanih starih običaja, najviše zahvaljujući prirodnom bogatstvu različitih biljnih kulura zaslužnih za bogatu i raznovrsnu gastronomiju i folklor. Submediteranska klima pogoduje uzgoju sredozemnog voća (vinova loza, smokva, trešnja, kajsija, breskva, mandarina, jabuka, šipak, badem, maslina i druge sorte).

Hercegovina je i prirodni rezervat ljekovitog bilja kao što su kadulja, vrijesak i smilje. Stanovnici se od pamtivijeka bave preradom i konzerviranjem prirodnih proizvoda. Izdašna ponuda voćnih kultura te ljekovitog bilja učinile su proizvodnju prirodnih rakija i likera jednom od razvijenijih grana prehrambene proizvodnje. Prilikom proizvodnje prirodnih rakija i likera današnji proizvođači se naslanjaju na stoljetnu tradiciju kraja pri čemu se maksimalno čuva prirodnost i bogaststvo sastojaka, aroma i okusa.

NATURA viljamovka

Prirodna rakija od kruške viljamovke. Alkohol: 40% vol. Ambalaža: 0,7 L.

NATURA lozovača

Prirodna rakija od grožđa. Alkohol: 40% vol. Ambalaža: 0,7 L

NATURA VIŠNJEVAC

Liker od višnje. Sastav: voda, alkohol, šećer, voćni sok višnje. Alkohol: 29% vol. Ambalaža: 0,7 L.

NATURA travarica

Specijalna rakija na bazi lozovače. Sastav: voda, alkohol, macerat aromatskog bilja. Alkohol: 40 % vol. Ambalaža: 0,7 i 0,1 L.

NATURA medica

Prirodni liker od meda. Sastav: prirodna rakija loza, pčelinji med, ekstrakt bazge. Alkohol: 25% vol. Ambalaža: 0,7 L.

NATURA ORAHOVAČA

Prirodni orahov liker. Sastav: alkohol. šećer, macerat zelenog oraha, voda, prirodna aroma limete. Alkohol: 29% vol. Ambalaža: 0,7 L. 

GINNIE&JOIE

Mješavina gina i tonica

Gin Tonic je toliko obožavana kombinacija, a svoju inačicu je dobio u obliku jedinstvenog osvježavajućeg napitka Ginnie&Joie. Njegov svjež, botanički okus jednostavan je, ali istodobno i intrigantan: podvig koji koristi samo 2 sastojka: gin i tonik! Nije ni čudo da je ovo jedan od najpopularnijih svjetskih koktela. Savršeno osvježenje za vruće ljetne dane i večernja druženja s prijateljima.

ZOIE

WINE COCKTAIL (BAZGA/LIMUN/MENTA)​

Bijelo vino aromatizirano aromom limuna, mente i bazge zaslađeno šećerom i gazirano. Spada u skupinu aromatiziranih gaziranih (pjenušavih) vina odnosno aromatiziranih pića na bazi vina. Vinski koktel s izraženom pjenušavošću i aromom. Idealno za večernje druženje s prijateljima u ugodnoj atmosferi. Alkoholne jakosti 7 % vol.

sophie

VINO FRIZZANTE (0,25L)​

Bijelo vino koje je aromatizirano aromom limuna malo zaslađeno šećerom i gazirano. Spada u skupinu aromatiziranih gaziranih (pjenušavih) vina odnosno aromatiziranih pića na bazi vina. Njegova izražena pjenušavost stvara ugođaj opuštenosti i smirenosti. Alkoholne jakosti 9 % vol.

ROSIE

VINO FRIZZANTE (0,25L)​

Rosie je vino aromatizirano aromom divlje ruže, zaslađeno šećerom i gazirano. Spada u skupinu aromatiziranih gaziranih (pjenušavih ) vina odnosno aromatiziranih pića na bazi vina. Vinski koktel s izraženom pjenušavošću i aromom. Idealno za večernje druženje s prijateljima u ugodnoj atmosferi. Alkoholne jakosti 7 % vol.

"DESTITUTUS VENTIS, REMOS ADHIBERE"

Poduzeće Hercegovinavino je proizvođač raznih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih napitaka. Osnovano je ožujka 1994. godine i u privatnom je vlasništvu. Suvremeno opremljena punionica je osposobljena za proizvodnju različitih vrsta visokokvalitetnih napitaka. Drevne civilizacije naselile su oblast oko Sredozemog mora. Njihov razvoj učvrstila je, zahvaljujući plodnom tlu i dobroj klimi, napredna poljoprivredna proizvodnja koja je odredila karakter mediteranske kulture i gastronomije. Tako je i Hercegovina, kraj živih i sačuvanih starih običaja. 

Zahvaljujući prirodnom bogatstvu različitih biljnih kultura ima bogatu gastronomiju i folklor. Submediteranska klima pogoduje uzgoju sredozemnog voća (vinova loza, smokva, trešnja, kajsija, breskva, mandarina, jabuka, šipak, badem, maslina) i povrća (patlidžan, bundeva, rajčica, mahunarke, luk, krastavci, zelena salata). Karakteristika ove kuhinje jesu i svježi začini jer je Hercegovina i prirodni rezervat ljekovitog bilja (kadulja, vrijesak, smilje, bosiljak, majčina dušica, ružmarin, mažuran, peršin, nana, šafran). Stanovnici se od pamtivijeka bave preradom i konzerviranjem prirodnih proizvoda. Izdašna ponuda voćnih kultura te ljekovitog bilja učinile su proizvodnju prirodnih rakija i likera jednom od razvijenijih grana prehrambene proizvodnje. Proizvodnja se naslanja na stoljetno znanje i tradiciju kraja u cilju očuvanja prirodnosti i bogatstva sastojaka, aroma i okusa.

MEDITERANO VIšnjevac

Prirodni liker od višnje.

Alkohol: 29% vol. Ambalaža: 1L.

MEDITERANO TRAVARICA

Specijalna rakija na bazi lozovače.

Alkohol: 40% vol. Ambalaža: 1L.

mediterano lozovača

Prirodna rakija od grožđa.

Alkohol: 40% vol. Ambalaža: 1L.

MEDITERANO ORAHOVAC

Prirodni orahov liker.

Alkohol: 29% vol. Ambalaža: 1L.

Zimsko kuhano vino romanca

Zimsko kuhano vino Romanca je aromatizirano vino spremno za zagrijavanje. 

Za samo par minuta Vaš će dom ispuniti arome klinčića, vanilije, cimeta i naranče.

Ambalaža: 1L.

vodka katja

Jako alkoholno piće.

Alkohol: 37,5%.

Količina: 1L.

STOLNA VINA

Vinko:
BIjelo stolno vino
Vinko:
Crno stolno vino
Viško:
bijelo vino
Mostarsko:
Crno vino
Mostarsko:
Bijelo vino

FRUTKO ("Voćniji, moćniji, sočniji")

Niskoenergetska osvježavajuća negazirana bezalkoholna pića od voćnih baza

PET Ambalaža: 0,5L i 1,5L. Pure pack: 1L

Bez konzervansa

Frutko (pp):
Multivitamin
Frutko (PP):
Naranča
Frutko (PP):
Jabuka
Frutko (PP):
Breskva&Jabuka
Frutko (PP):
Crni Ribiz
Frutko (PET): Multivitamin
Frutko (PET):
Naranča&Nektarina

IceTea - ledeni čaj

Osvježavajuće negazirano bezalkoholno piće od biljnih ekstrakata

PET ambalaža od 0,5 L i 1L

Dva okusa: breskva i šumsko voće

IceTea:
Breskva - 0,5L
icetea:
šumsko voće - 0,5L
icetea:
Breskva - 1,5L
Icetea:
Šumsko voće - 1,5L

VOĆNI SOKOVI S OKUSOM SUNCA

Voćni sokovi HEVI sadrže vitamine i minerale važne za obavljanje vitalnih funkcija i imunološki sustav

Bez konzervansa

HEVI SIRUP 1L

hevi (1L):
višnja
hevi (1L):
naranča
hevi (1L):
jabuka&bazga
hevi (1L):
multivitamin
hevi (1L):
cocktail

HEVI voćni sok 0,2L

hevi:
jabuka
hevi:
breskva&marelica
hevi:
naranča
hevi:
jagoda
hevi:
BOROVNICA
hevi:
višnja

PASIRANA RAJČICA "TETA NADA"

Pasirana rajčica s dodatkom ružmarina i kadulje. Mirisi kuhinje u našim sjećanjima ožive brojne uspomene. Arome nas vraćaju u dane sretnog djetinjstva, prisjećamo se stolova prepunih dragih ljudi i topline doma. Kuhajući uz proizvode iz linije Teta Nada, koji obiluju svježim prirodnim začinskim biljem, svaki zalogaj nas podsjeća na obiteljske trpeze pune ljubavi. Pasirana rajčica napravljena je od domaćih sočnih rajčica, uz dodatak ružmarina i kadulje, inspirirano recepturom Tete Nade.

Kuhinja Tete Nade uvijek je bila posebna. Često su je pitali za recepte i savjete. A ona, Teta Nada, uvijek se smješkala i govorila da ruke ljubavi najljepše kuhaju. I uistinu, koliko je ona voljela kuhati, toliko su svi voljeli njenu kuhinju. Stoga smo s posebnim emocijama pokrenuli liniju proizvoda Teta Nada u kojima su na savršen način sljubljeni priroda i tradicija, a prati je slogan ”AROMA SRETNOG DOMA”.

devitis suhomesnati proizvodi

Meso iz prirodnog uzgoja, autohtoni začini i sušenje na dimu od vinove loze su ono što suhomesnate proizvode de Vitis čini uistinu prepoznatljivim i lako uočljivim na tržištu. Bogatstvo okusa i nesvakidašnjih aroma uvijek i iznova nas podsjeća koliko je važno ono što jedemo i koliko je važan način na koji je pripremano. Sam proces proizvodnje i sušenja mesnih proizvoda iz linije de Vitis u sebi čuva stoljetnu tradiciju i jedan karakterističan način života. Upravo taj način života nam se otkriva sa svakim novim zalogajem, svaki put kada na trpezu iznesemo de Vitis proizvode.

Kuhar Vito je vrsni poznavatelj aranžiranja! Uz njegove savjete blagdanska druženja s prijateljima, piknici i roštilji sada imaju poseban okus. Postoje druženja koja će postati nezamisliva bez vinske kobasice, a kulen, panceta ili čajna kobasica postat će dio svakodnevnice, i baš kada nam ponestane ideja za objede kuhar Vito će nam pokazati nove načine kombiniranja i posluživanja omiljenih proizvoda. Mesni proizvodi de Vitis će zasigurno pronaći put do trpeze svakog gurmana i na njoj se zadržati toliko dugo da će ju poslije biti nemoguće zamisliti bez njih!

devitis:
panceta
devitis:
hamburger
devitis:
kranjska kobasica
Devitis:
Čajna kobasica
Devitis:
Kulen kobasica
devitis:
debrecinska grill kobasica

HERCEGOVINAVINO

Hercegovinavino doo Mostar

Bišće polje bb, 88000 Mostar, BiH

Tel: +387 (0)36 352-840

Fax: + 387 (0)36 352-848

E-mail: info@hercegovinavino.ba

Copyright © HERCEGOVINAVINO