O nama

POVIJEST

Hercegovinavino Group (” message@ in a bottle “)

HERCEGOVINAVINO D.O.O. je privatna tvrtka osnovana 1995. godine s glavnim fokusom na proizvodnju vina i bezalkoholnih pića, te distribuciju pića i prehrambenih proizvoda općenito. Tijekom godina tvrtka bilježi rast na tržištu, a svjesni važnosti zadovoljstva potrošača s jednakom strašću nastavljamo širiti svoje poslovanje u svim segmentima djelovanja.

MISIJA

Misija ovog poduzeća je postati liderom u proizvodnji i distribuciji kako autohtonih tako i svijetskih prehrambenih proizvoda. S ciljem postizanja zadane misije postavljeni su kratkoročni i dugoročni ciljevi kojim je definirana organizacijska struktura koja će omogućiti brži rast i odgovoriti na nadolazeće trendove prodaje i distribucije.

Proizvođačke marke poduzeća

Alkoholni proizvodi

LINIJA STOLNIH VINA: Mostarsko crno, Mostarsko bijelo, Viško, Vinko, Hercegovačko bijelo, Hercegovačko crno i Ružica (staklena ambalaža: 1L i 5L, PET ambalaža: 2L i 5L, Pure Pack ambalaža: 1L)

WHAT’S YOUR NAME?: Linija osvježavajućih pjenušavih alkoholnih pića u kojoj su vinski kokteli ROSIE i ZOIE, gin&tonic GINNIE&JOIE, vino frizzante SOPHIE (staklena ambalaža (0,25L)

ZIMSKO KUHANO VINO ROMANCA (aromatizirano kuhano vino (Pure Pack ambalaža: 1L)

NATURA: Linija viskokvalitetnih prirodnih rakija i likera (0,7L i 1L)

MEDITERANO vina (staklena ambalaža: 1 L i Bag in box: 3L)

KATJA VODKA (1L)

BEZALKOHOLNI PROIZVODI

linija ledenog čaja u više okusa: PET ambalaža (0,5L i 1,5L)

linija voćnih sokova s udjelom voća: Pure Pack ambalaža (0,25L i 1L)

PET ambalaža (0,5L i 1,5L)

linija voćnih sokova namijenjena HORECA sektoru (0,2L)

voćni sokovi s visokim udjelom voća 100% (0,75L i 0,25L)

voćni sokovi namijenjeni za miješanje s vodom (1L)

Prehrambeni proizvodi

teta nada

Pasirana rajčica, umak, začini i dodaci jelima

Suhomesnati trajni i polutrajni proizvodi 

USLUŽNI BRANDOVI

Zahvaljujući najmodernijoj tehnološkoj opremi i međunarodno priznatim certifikatima Hercegovinavino vrši uslužno punjenja za renomirane marke poput: Pepsi, 7UP, Ivi, Mirinda, Orangina, Leda, Pipi, Spezi, Limona i ostale. 

Kompanija posjeduje sljedeće certifikate kvalitete: FSSC:ISO 22000 i HACCP.

DISTRIBUTIVNI BRANDOVI

VINA VINARIJE ČITLUK (Kameno, Blatina de Broto, Žilavka Mostar, Vranac i ostalo)

ZDENKA (sirevi, maslac, mlijeko)

ADRIATIC QUEEN Postira Brač (riblje konzerve i paštete)

STOLICHNAYA (vodka)

RAMA (margarini)

ALPINNO (kozji sir)

Organizacijska struktura

Poduzeće Hercegovinavino je organizirano kao društvo s ograničenom odgovornošću. U više od dva desetljeća poslovanja tvrtka HERCEGOVINAVINO je izgradila bogat portfolio vlastitih i međunarodnih brendova s ciljem zadovoljavanja raznovrsnih potreba tržišta, nudeći brzo, kvalitetno i jedinstveno rješenje trgovinskim lancima širom teritorije Bosne i Hercegovina, kao i lokalnim trgovinama. Organizacijska struktura se sastoji od više službi. Upravu kao vodeću službu i okosnicu cjelokupnog poslovnog procesa čine generalni i izvršni direktor. Ostale službe u piramidi organizacije su: računovodsto i financije, nabava, prodaja, marketing, proizvodnja i razvoj, izvoz/uvoz, IT sektor i logistika. Poslovanje se vrši kroz tri kanala prodaje (maloprodaja, veleprodaja i HoReCa). 

HERCEGOVINAVINO raspolaže s vlastitim voznim parkom kojim se vrši transport i isporuka robe za naše partnere. Naši distributivni centri nalaze se u: DC MOSTAR, DC KISELJAK, DC BANJA LUKA, DC TUZLA. Distributivni centar Mostar ujedno je i centralna trgovina, kao i distributivni centar za Hercegovinu i regiju Livno. Ovaj distributivni centar ima skladište površine 4.000 kvadratnih metara (s 300 kvadratnih metara hladnog prostora). Distributivni centar Kiseljak jedan je od najvažnijih jer pokriva područje Sarajeva, Srednju Bosnu kao i teritoriju Zenice i Goražda. Skladište ima površinu od 1.000 kvadratnih metara, uključujući prostor za robu pod režimom. Distributivni centar Banja Luka je centar koji ima skladište od 1.000 kvadratnih metara. Obuhvata područje sjeverne Bosne, tačnije teritoriju Banjaluke i Bihaća. Distributivni centar Tuzla smješten je u vlastitom skladištu od 1.100 kvadratnih metara. Svojim voznim parkom pokriva cijelo područje Tuzle, Posavine, Brčkog i regije Istočne Bosne (teritorija Bijeljine i Zvornika). 

Hercegovinavino je većinski dioničar Vinarije Čitluk i ujedno distributer njihovih vina. Vinarija ima respektabilnu dugu tradiciju u proizvodnji visokokvalitetnih vina. Vinogradi se protežu o Mostara do Čitluka na 400 ha različtih lokacija. Na svim sajmovima u regiji vina Vinarije Čitluk su najviše nagrađivana. Pod krovom grupacije djeluje i vinski restoran Romanca. Romanca se nalazi 10 km od centra Mostara prema jugu, cestom M-17, u srcu vinograda Konjusi. 

POLITIKA KVALITETE I ZDRAVSTVENE SIGURNOSTI PROIZVODA

Temeljni cilj tvrtke Hercegovinavino d.o.o. je proizvodnja kvalitetnih i zdravstveno ispravnih proizvoda. To zahtijeva angažiranost i odgovornost svih djelatnika, kao i osposobljenost za poduzimanje akcija kako bi se zaštitili pojedinci, obitelji, kupci i naši proizvodi. Timski rad, angažman i podrška ključni su za postizanje naših ciljeva kvalitete. U osnovi je povjerenje, prije svega u kvalitetu naših proizvoda i usluga. 

Politika kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda očituje se u: poticanju kvalitetnog načina razmišljanja s ciljem razvoja, proizvodnje i pružanja proizvoda i usluga s nultim nedostacima. Pridržavanje relevantnih zakona i pravilnika kao i internih zahtjeva. Kontinuirano izazivajući sebe mi unaprjeđujemo sustav upravljanja kvalitetom kako bismo zajamčili sigurnost proizvoda, spriječili incidente kvalitete i uklonili nedostatke pregledom ciljeva i rezultata kvalitete. Poticanje sudjelovanja i promocije kvalitetne odgovornosti među svim zaposlenicima i treće strane kroz standarde, obrazovanje, osposobljavanje, nadzor i učinkovitu komunikaciju.

HERCEGOVINAVINO

Hercegovinavino doo Mostar

Bišće polje bb, 88000 Mostar, BiH

Tel: +387 (0)36 352-840

Fax: + 387 (0)36 352-848

E-mail: info@hercegovinavino.ba

Copyright © HERCEGOVINAVINO